Smile cu Smiles!

După o zi plină de activităţi, în care voluntarii au trudit în diverse proiecte, au dus greul zilei şi de altfel au şi rezolvat o mulţime de probleme, Cristina le urează, plină de bunăvoinţă: „And now, after such a hard day, have a nice rest in peace!” („Şi acum, după o zi atât de grea, vă doresc să vă odihniţi în pace!”)

––

Cu ocazia Sărbătorilor de Înviere, Maria a dorit să le transmită salutări şi urări de bine donatorilor şi sponsorilor Smiles. A scris o scrisoare plină de mulţumiri şi a transmis foarte emoţionant recunoştinţa noastră a tuturor pentru sprijinul primit. La sfârşitul scrisorii, a scris cu entuziasm şi urarea tradiţională de Paşte: „Rejoice! Jesus has resigned!” („Bucuraţi-vă, Isus  a demisionat!”) cu intenţia desigur de a scrie „Rejoice, Jesus has risen!” („Bucuraţi-vă, Isus a înviat!”)

––

Într-unul dintre emailurile trimise unuia dintre sponsori, Cristina a dorit să scrie, încă în primul paragraf: „David, I thought you left us! I hope you are ok!” („David, am crezut că ne-ai părăsit! Sper că totul e ok!”), ca urmare a faptului că respectivul domn nu mai trimisese nici un email de o perioadă, iar participarea lui la proiecte era esenţială. Problema a fost că dintr-o regretabilă eroare, Cristina a scris: „David, I hope you left us! Everything is ok!” („David, sper că ne-ai părăsit! Totul e ok!”).

––

Unul dintre copiii unei familii asistate de noi a împlinit de curând şase ani. A ajuns la vârsta la care… cad dinţii. După ce i-a căzut primul dinte, Kevin, ajungând în vizită pe la ei chiar în acea zi, l-a întrebat: „Ai pus dintele sub pernă? Zâna Măseluţă o să îţi dea un cadou!…” Neîncrezător, copilul şi-a spus că nu are nimic de pierdut. Aşa că, deşi ratase prima ocazie, peste câteva zile, când a căzut şi al doilea dinte, l-a pus sub pernă. Dimineaţa, ce crezi? A găsit sub pernă cinci lire! Extrem de încântat, a alergat la mama lui şi i-a povestit totul. Mama l-a ascultat, foarte uimită de ce se întâmplase!…  Apoi, cuprins de o inspiraţie subită, copilul întrebă: „Mami, ce crezi, dacă îmi scot toţi dinţii, ajunge să cumpărăm un laptop?!”

––

Adi se alăturase echipei Smiles de vreo trei săptămâni. S-a întâmplat să se introducă conducte de canalizare pe strada noastră, aşa încât, într-o bună dimineaţă, muncitorii companiei de apă au ajuns la poarta noastră, au început săpăturile şi ne-au cam blocat ieşirea maşinilor. Adi s-a hotărât să afle când va fi posibil să ieşim pe poartă, aşa că s-a îndreptat, iritat, spre primul om în salopetă pe care l-a văzut în zonă şi a întrebat cu indignare: Când aveţi de gând să ne lăsaţi să ieşim?! Nu putem aştepta toată ziua după voi!!! Omul, surprins şi nedumerit, răspunde: Nu ştiu… Eu sunt portarul de la fundaţie!… 

––

Unul din copiii de la Centrul Comunitar Gepiu, din cadrul programului After-School, după ce fusese pedepsit pentru că l-a poreclit pe Lică (unul dintre supraveghetori) s-a rugat cam aşa: „Doamne Isuse, te rog să mă ierţi că am fost pedepsit şi că nu mai am desert de acum încolo o săptămână… şi îţi mulţumesc că mă mai treci şi prin încercări!”

––

În turneul din UK, am ajuns şi într-o biserică mai mică, de ţară, unde marea majoritate a enoriaşilor sunt la vârsta senioratului. Totuşi, mai sunt şi doi-trei tineri. După prezentarea noastră, colega Riţa stă de vorbă cu unul dintre ei, un tânăr de vreo 17 ani, iar discuţia se poartă către nevoia de întinerire a bisericii. Riţa, bine intenţionată şi foarte convinsă, îi spune: „Now it’s up to you to repopulate the church!” („Acum depinde de tine pentru a repopula biserica!”) Abia după ce a observat că interlocutorul se colorează brusc în roşu, a înţeles şi Riţa că îndemnul ei la mobilizare evanghelistică poate fi interpretat şi altfel…

––

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s