Două familii în dificultate

Suntem la sfârșit de toamnă, iarna este foarte aproape.  Pentru unii este un timp al bucuriei (vacanță, cadouri) iar pentru alții motive de îngrijorare (locuințe friguroase, fără locuri de muncă, probleme serioase de sănătate). În ultima categorie se înscriu majoritatea beneficiarilor programului „Familii în dificultate”. Fie că sunt familii cu mulți copii, persoane în vârstă sau persoane cu dizabilități, sezonul de iarnă este unul destul de greu și destul de lung (cel puțin patru luni). Este o perioadă în care pentru cei mai mulți muncile ocazionale nu mai sunt disponibile, astfel că singura sursă de venit este alocația copiilor, sau în cel mai fericit caz ajutorul social sau pensia.

Luna trecută vă prezentam patru dintre cazurile cu care lucrăm, acum am ales alte două cazuri, familii care în această perioadă au serioase probleme sociale sau medicale:

familii-in-dificultate-smiles-noiembrie-20151. Ioana și Kalman, formează un cuplu de peste 20 de ani, ea a crescut la orfelinat, iar el provine dintr-o familie săracă. Împreună au 8 băieți, cel mai mare este Alex (23 ani) și are serioase probleme de sănătate (scolioză accentuată și retard mental), iar cel mai mic este Patric (1 an și jumătate). Locuiesc cu toții într-o locuință socială, de maxim 9 metri pătrați, în centrul orașului. Abia anul trecut am reușit să-i ajutăm să-și pună curentul electric și încă nu au apă curentă. Chiar dacă au astfel de condiții, părinții nu s-au gândit niciodată să renunțe la vreun copil, chiar dacă ne le este deloc ușor. Tatăl muncește ocazional, iar mama are grijă de copii. Ceilalți 6 copii merg cu toții la școală.

familii-in-dificultate-smiles-noiembrie-2015-22. Mărioara și Simion sunt un alt cuplu, care împreună au un băiețel, David de 3 ani și jumătate. Cei doi se confruntă nu doar cu probleme sociale, ci și cu serioase probleme medicale. Mărioara are distrofie musculară (merge foarte greu, iar cu degetele de la mâini nu poate să prindă nimic) și hipoacuzie (serioase probleme de auz, cu o ureche nu aude deloc, iar cu alta maxim 20%). Simion are și el probleme psihice, chiar acum este internat la psihiatrie. Băiatul lor este un copil isteț, merge la grădiniță, și a făcut progrese considerabile pentru vârsta lui. Ei stau cu chirie, într-un apartament cu o cameră și se descurcă din pensia de boală. După ce plătesc chiria și facturille, bani pentru tratamentele medicale sunt insuficienți.

Sunt doar două dintre cele peste 80 de familii cu care programul nostru lucrează.
Vă mulțumim tuturor care ne sunteți alături în sprijinul oferit acestor familii. Poate sunteți și altii care doriți să oferiți o mână de ajutor. Chiar și puținul vostru pus împreună cu puținul altora vor face o diferență pentru astfel de cazuri.

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s