O vară caldă cu miros de levănțică

plimbare-parc-salonta-smilesSezonul verii poate fi o provocare grea uneori pentru rezidenţii Centrului Doris datorită căldurii apăsătoare. Cu toate acestea cei mai mulţi au avut parte în ultimele săptămâni de ieşiri frumoase şi discuţii pe băncile parcului, la umbră, mulţumită voluntarilor din U.K. şi S.U.A. care s-au implicat în a face posibile aceste ieşiri. Dl. Iov a fost de-a dreptul fascinat de chitara uneia dintre voluntare, purtându-i grija în mare parte a timpului petrecut în parc într-una din zile.
Activităţile săptămânale continuă şi în acest sezon, dna kinetoterapeut profitând de dimineţile mai răcoroase pentru a-i înviora pe rezidenţi cum numai ea poate! Mulțumim cu ocazia aceasta pentru munca voluntară depusă! Păstrăm de asemenea tradiţia studiului de vineri, orele 16:00, când diferite teme religioase sunt dezbătute alături de pastorul Florin Cociubei, dna Handra Natalia şi Lung Pavel. Ţinem să le mulţumim pentru consecvenţa de care dau dovadă.
salonta-levantica-smiles-varstniciO activitate nouă organizată în luna aceasta a fost realizarea unor săculeţi cu lavandă. Rezidenţii Centrului au fost încântaţi de ocazia de a spune un “Mulţumesc” pe această cale celor care susţin bunul mers al lucrării, prin dăruirea unui mic souvenir creat cu multă dragoste şi atenţie. Astfel munca la „clacă” precum spunea dl Gheorghe, i-a implicat intens pe toţi cei care au participat.

Luna aceasta rezidenţii nu doar au dăruit ci au şi primit! De o surpriză frumoasă au avut parte într-una din aceste zile când o familie de canadieni, ce locuiesc în vecinătate de ceva timp, au sosit cu buchete de flori care au fost dăruite tuturor, înseninându-le într-un mod vizibil ziua!
Şi în această perioadă am avut parte atât de bucurii, cât şi de întristări. Am sărbătorit zile de naştere, dar am şi învăţat cât de important e să fim cu cei ce plâng. La începutul lunii iunie dna Valeria a trecut prin momente grele odată cu decesul soţului, un om tare drag nouă.

flori-salonta-smilesRugaţi-vă pentru liniştea şi alinarea sufletească a dânsei!
Săptămâna aceasta încă un domn a sosit în centru. Un om deosebit cu o experienţă de viaţă ce merită ascultată. E uimitor cât de multe au să ne spună “perii albi” atunci când suntem dispuşi să ascultăm.

Mulţumim pentru tot sprijinul acordat, rugăciuni şi efortul depus pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii celor vârstnici din Centrul Doris. Dumnezeu să vă răsplătească!

 

Cu sinceritate, Rebeca Marişcaş, asistent social, Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice „Doris” – Salonta

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s