Între zâmbet și suspin

gimnastica-kineto-centru-batrani-salontaAceste luni au fost speciale, aici la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice “Doris”. Lorna, o voluntară dedicată din Marea Britanie, care este și fizioterapeut, a fost de un real ajutor pentru noi în ultimele două săptămâni. Ea a efectuat gimnastică medicală și masaj rezidenților și a colaborat foarte bine cu fizioterapeutul nostru, Florentina Feke. Beneficiarii au fost încântați de masajele și exercițiile speciale efectuate în funcție de nevoile fiecăruia. În aceste săptămâni am realizat vizite în parc, bucurându-ne de aerul proaspăt și începutul verii. Charlotte, o altă voluntară din Marea Britanie, a petrecut timp alături de vârstnici, fiind o binecuvântare în tot ajutorul pe care l-a oferit.

parc-centru-salonta-smiles-batraniTot în această lună, am vizitat un magazin special de lactate, localizat în apropierea centrului, care a fost deschis de curând, vîrstnicii manifestându-și dorința de a cunoaște noutățile în acest domeniu. A fost o activitate de grup plăcută. Ieri, o parte din beneficiari au început să lucreze la un puzzle de 500 piese cu un peisaj din natură, care i-a provocat, mentinându-i concentrați și implicați, dar nu într-atât încât să nu poată povesti experiențe din trecutul lor, să zâmbească și să poarte discuții interesante.

În aceste luni am plâns și am zâmbit. Motiv de tristețe a fost decesul domnului Gavril la sfârșitul lunii aprilie, soția îndoliată fiind deasemenea beneficiară a centrului. Rugați-vă pentru pacea dânsei! Motiv de bucurie a fost însă, sărbătoritrea a trei dintre beneficiari cu ocazia aniversării zilelor de naștere: familia Caprioară-Tudor și doamna Iuliana. Un alt eveniment important petrecut în această lună, în ziua de duminică, a fost botezul doamnei Valeria și a domnului Iov, care doresc să cunoască mai îndeaproape calea lui Dumnezeu și au decis să o urmeze câte zile mai au de trăit. A fost o zi plină de bucurie.

botez-biserica-salonta-smiles-batrani

Vă mulțumim pentru rugăciunile și sprijinul dumneavoastră. Dumnezeu sa vă binecuvânteze!

Marișcaș Rebeca, asistent social, Centru Rezidențial pentru Persoane Vârstnice “Doris”, Salonta

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s