Printre oameni frumoși

Ana-Smiles-Doris-SalontaÎntr-o zi de 5 iulie o văduvă în vârstă de 74 ani era înconjurată cu dragoste de oameni care îi serbau ziua de naştere. Din păcate pentru ultima dată. Aceşti oameni erau familia ei. Am fost pentru ea familie. Tot ce i-a mai rămas.
Astăzi, cu tristeţe ne amintim de cea care a fost Ana. Un suflet trist cu o mare nevoie de dragoste şi îngrijire în ultimii ani ai vieţii. Dumnezeu i-a purtat de grijă până la capăt, aşa cum El mereu o face.
Dumnezeu poartă de grijă şi celor 24 de rezidenți care primesc îngijire în Centrul Doris. Într-un mod unic El se îngrijeşte de fiecare. Pentru unii dintre rezidenţii centrului aceste luni au fost o provocare. Doamna Felicia cu mult entuziasm a început o nouă activitate: Tricotat. Faptul că este nevăzătoare nu a împiedicat-o să reîncerce. Şi a reuşit. Doamna Maria e aproape de a finaliza lucrarea din goblen care va fi expusă în livingul centrului. Până atunci, munceşte. Deasemenea, dânsa la 86 de ani şi-a exprimat o puternică dorinţă de a participa la evenimentul organizat pe 2 Octombrie în care s-a realizat un zâmbet format din aproximativ 500 oameni.Doris-Smiles-Salonta
Domnul Carol încă joacă remi alături de alţi rezidenţi din centru. Doamna Florica şi-a redescoperit îndemânarea în cadrul programelor de lucru manual oferind sprijin şi celorlalţi rezidenţi în realizarea lucrărilor. Domnul Romel continuă să impresioneze prin bunul simţ şi caracterul impresionant.
Activităţile continuă în cadrul centrului. În fiecare vineri la orele 16:00 are loc programul de studiu biblic, cântări care este deschis oricui doreşte să participe. Programul de gimnastică organizat de două ori pe săptămână este deasemenea o încurajare pentru o viaţă activă. Programul de audiţie a muzicii la cerere, a fost o activitate care le-a trezit rezidenţilor spiritul tinereţii, amintindu-şi cu drag de momentele frumoase asociate melodiilor româneşti ascultate. O parte dintre rezidenţi sunt interesaţi în a viziona filme sau documentare. În vara aceasta pavajul construit în curtea centrului a fost o binecuvântare pentru rezidenţi. Zâmbete, poveşti, melodii au fost împărtăşite la umbra verii. Oameni frumoşi. În fiecare zi îi descoperim. Şi mai mult decât atât, învăţăm împreună cu ei, despre ei şi de la ei.
centrul-Doris-Salonta

Mulţumim tuturor celor care contribuiţi într-un fel sau altul pentru ca rezidenţii acestui centru să trăiască o bătrâneţe liniştită!

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s