Ciocolată și „bune maniere” la Gepiu

colaj-adolescenti-gepiuAți mâncat vreodată ciocolată cu furculița și cuțitul? Sigur nu faceți asta în mod obișnuit… Ei bine, noi la Gepiu am făcut-o, într-un joc interactiv pentru formarea unui verset biblic. De fiecare dată când ne întâlnim cu adolescenții la Centrul Comunitar din Gepiu, aceștia abia așteaptă momentul în care facem câte un joc nou și interesant de care să ne bucurăm și din care să învățăm ceva.

De această dată copiii, împărțiți în două echipe, au avut de realizat un scurt traseu, să taie un pătrățel de ciocolată în trei, cu ajutorul furculiței și cuțitului, să-l mănânce, iar apoi, în „mersul piticului” să ajungă până la o masă de pe care să ia câte un bilețel dintr-un coș, să-l ducă în locul de unde au pornit. După ce au adunat toate bilețelele, trebuia alcătuit un verset. De menționat că pe fiecare bilețel era scris câte un cuvânt din acesta. A fost interesant, mai ales că unii dintre copii au reușit chiar să-l memoreze până la urmă!

Pentru că micul studiu făcut împreună cu ei înainte de joc a tratat relația cu frații, dar axat și pe ce înseamnă a fi frate cu Isus, am învățat versetul:

1 Ioan 4:21 „Şi aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeşte pe Dumnezeu iubeşte şi pe fratele său.”

Când încercați și voi acasă? 🙂

Reclame

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ciocolată și „bune maniere” la Gepiu

  1. SIMUT IOAN-IONEL zice:

    Toata stima si respectul pentru aceasta fundatie care in Tileagd a facut una ditre cele mai moderne scoli pentru copii de etnie romma dar nu numai…Am vazut cu ochii mei cum au reusit acesti oameni minunati sa alfabetizeze ,sa educe ,sa hraneasca ,sa imbrace si sa ridice standarul de viata al acestor copii…Recunostinta nu se prescrie cand mintea e lucida ,gandirea e agera ,sufletul e bun si inima e dreapta…Omul fiind masura intelepciunii ,dar si a limitelor lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s