Ochelari pentru oricine…

Săptămânile trecute i-am avut invitați pe doctorul Chris Callow și soția dumnealui, Pat, care au avut bunăvoința de a-i examina pe cei care au nevoie de ochelari, beneficiari ai programelor noastre și nu numai.

Vision Project este un program pe care Asociația Smiles îl desfășoară din 2005, ca urmare a dorinței lui doctorului Chris de a-i ajuta pe oameni. De la început, am considerat că este foarte important să oferim posibilitatea cât mai multor oameni (care nu-și pot permite prin resursele proprii) să fie examinați și să primească ochelari potriviți nevoilor lor.

Doctorul Jim Watts, din Florida, Statele Unite, s-a alăturat mai târziu și el programului. Din doi în doi ani, împreună cu ochipă de specialiști, vin în România și susțin programe de ”open clinic”, prin satele în care Smiles are proiecte sau unde suntem invitați, dat fiind numărul mare de pacienți. Aceștia beneficiază nu doar consultația de specialitate, dar și câte o pereche de ochelari (sau două dacă e cazul) în mod gratuit.

Mai recent, Vision Program și-a adăugat o nouă dimensiune, prin colaborarea cu Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean Oradea. Pacienții care au nevoie de operații de cataractă sunt sprijiniți de către Smiles pentru acoperirea cheltuielilor cu materialele medicale. Operațiile sunt efectuate de către medicul specialist. Listele de așteptare sunt lungi, totuși sperăm să putem ajuta cât mai multe persoane.

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu