Şcoala Comunitară şi Grădiniţa Tileagd au nevoie de sprijin

UPDATE: Articolul de mai jos atrage atenţia asupra importanţei implicării autorităţilor locale şi centrale în sprijinirea unui program esenţial pentru comunitate. Prin natura lui, un astfel de proiect nu poate funcţiona pe termen nedefinit fără finanţare publică, obligaţia educaţiei copiilor revenind exclusiv acestora. Un detaliu semnificativ: Şcoala Smiles NU PERCEPE NICI UN FEL DE TAXĂ DE ŞCOLARIZARE.

–––––––––––––––

Școala și Grădinița Smiles sunt menite să aducă o schimbare esențială în Comunitatea de Romi de la Tileagd. Educația copiilor este de primă importanță, iar participarea lor la programele noastre le oferă șansa la un viitor mai bun!

Nu o dată am primit aprecieri în legătură cu eforturile pe care Asociația Smiles le depune încontinuu pentru a asigura programe bine puse la punct, cu impact pe termen lung pentru familii întregi, copii, adulți sau vârstnici, ceea ce ne bucură și ne arată interesul pe care îl trezește în rândul comunității. Însă aceste programe nu se pot desfășura fără o componentă esențială – resursele financiare.

În cazul Școlii Comunitare, am ajuns la punctul în care resursele noastre nu mai pot acoperi costurile de derulare. Astfel, bugetul lunar de cheltuieli – adus la minimum, de aproximativ 8.000 de euro, a fost ajustat – în jos – de nenumărate ori, pentru a întâlni bugetul de venituri, de aproximativ 4.000 de euro. Diferența a fost mereu acoperită din surse suplimentare de venit, acum însă acest lucru nu mai este posibil.

Am început demersurile pentru a obține finanțarea din partea statului român, reglementată prin Legea 1/2011 privind educația națională, dar nici unul dintre oficialii cu care am stat de vorbă nu ne-a putut asigura în totalitate de alocarea acestor fonduri de care depindem pentru continuarea programului educațional. Mai sunt câteva întâlniri programate, iar apoi vom ști ce ne rezervă viitorul…

Școala funcționează din 2003 și este acreditată de către ministerul de resort din 2008, astfel că am fost asigurați în repetate rânduri de faptul că statul va acoperi cheltuielile eligibile – fără nici o îndoială. Ei bine, au trecut patru ani, în care Asociația Smiles a acoperit integral cheltuielile, prin generozitatea unor donatori care au înțeles și au îmbrățișat viziunea noastră asupra importanței educației pentru copiii pe care îi sprijinim.

Totuși, acum suntem în situația în care sursa suplimentară de finanțare de care vorbeam nu mai poate acoperi diferența de 4.000 de euro… Astfel, depindem de sprijinul statului. Chiar și așa, doar jumătate din bugetul lunar ar fi acoperit, dar tot ar fi un uriaș pas înainte.

Sperăm  că va fi bine… Vom vedea și vă vom ține la curent!

Reclame

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s