O sută de pui pentru o familie

Asociaţia Smiles derulează un program special în cadrul proiectului de Sprijin pentru Familii, în care câteva dintre acestea primesc 100 de pui de găină, de o zi, pe care îi cresc până la 2 kg în greutate, iar apoi îi valorifică fie în celelalte proiecte ale asociaţiei, fie prin vânzare pe piaţa agro-alimentară.

Familia Potioc are experienţă, anul trecut ei au mai făcut parte din acest program special şi au primit cu bucurie vestea că vor putea din nou să aibă o mică fermă de pui!… Copiii au fost încântaţi de micile fiinţe gălbioare, ce au pornit la explorarea noii locuinţe imediat ce au fost eliberaţi din cutiile de carton!

Programul se desfăşoară pe perioada de vară, iar scopul său este de a-i învăţa şi mobiliza pe cei aflaţi în proiectul nostru de a avea o activitate care să le creeze o responsabilizare şi în acelaşi timp să le aducă şi un beneficiu financiar, răsplata muncii lor pentru aproximativ două luni, cât durează creşterea unei serii de pui. În perioada din an când temperaturile permit acest lucru, între martie şi septembrie, familiile cresc două serii, iar la momentul potrivit, aceşti pui crescuţi pentru carne sunt distribuiţi în proiectele noastre, pentru sprijinirea altor beneficiari. Asociaţia Smiles acoperă costurile cu achiziţia puilor şi a hranei pentru aceştia, însă la fel de important este şi faptul că noi ne asigurăm de condiţiile optime de creştere, respectiv un spaţiu îngrădit, acoperit şi securizat împotriva prădătorilor, echipamentul de hrănire şi adăpare, medicamente când este cazul. Costul total, pe an, pentru o familie, se ridică undeva la 2.500 de lei, din care se recuperează ulterior o parte, prin valorificarea producţiei. Anul acesta vom avea cinci sau şase familii incluse în program.

Unul dintre scopurile noastre în asistenţa pe care o oferim este să dăm posibilitatea familiilor să deprindă priceperi utile pentru viaţă. Astfel, vor putea cu mai multă uşurinţă să se adapteze realităţii „pe cont propriu”, la momentul încetării sprijinului nostru.

Anunțuri

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s