Dezbatere pe tema Legii 25/2012

Asociaţia Smiles a fost invitată să participe la această discuţie, iniţiată de o organizaţie politică, însă la care au fost prezenţi şi numeroşi colegi din asistenţa socială locală.

A fost prezentată Legea 25/2012, care aduce completări Legii 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie. De asemenea, au fost prezentate acţiuni concrete ce au fost intreprinse de diverşi colegi, iar reprezentanţii noştri au prezentat Centrul de Adăpostire a Victimelor, proiect al asociaţiei noastre care se ocupă direct de astfel de cazuri.

Concluzia a fost una realistă: legea e bună, aplicarea ei în practică urmând a face diferenţa pe care noi toţi ne-o dorim – intervenţii mai rapide, protecţia mai eficientă a victimelor şi reintegrarea lor mai de succes în comunitate.

Reclame

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Dezbatere pe tema Legii 25/2012

 1. nurgi zice:

  Am depus cerere pentru protectie, cf Legii 25/2012 si mi se amana termene peste termene. Politia nu face nimic, Judecatoria nici atat. Se aplica Legea sau e doar pe hartie. Si daca se aplica, cum????

  • Multumim pentru contact.
   Catre care institutie ati depus cerere? Este vorba de o situatie de urgenta?
   Va recomand sa cititi cu atentie legea http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_25_2012_modificare_legea_217_2003_prevenirea_combaterea_violentei_familie.php si in mod special de la articolul I, punctele 27 la 30.
   Legea trebuie cunoscuta si respectata, atat de catre persoanele civile vizate, dar si de catre Politie si Instanta. Legea 25/2012 a fost publicata in Monitorul Oficial in data de 13 martie 2012, iar art. II din lege prevede intrarea in vigoare la 60 de zile dupa publicare, deci la acest moment legea trebuie sa fie respectata, fiind purtatoare de efecte juridice.
   Nu va resemnati ci continuati sa faceti demersurile pana la capat. Exista chiar posibilitatea ca instanta sa emita un ordin de protectie in regim de urgenta, respectiv in aceeasi zi in care se depune o astfel de solicitare, daca se considera ca pericolul pentru victima este imediat si evident.
   Daca doriti, ne puteti contacta telefonic sau prin email pentru mai multe detalii.

   • nurgi zice:

    Am depus cererea la Judecatoria CT . Mi s-a respins cererea pe motiv ca este neintemeiata. Cu drept de recurs in 3 zile de la comunicare.Ce inseamna intemeiat? Cand esti in coma? Sau in ce situatie? Fac recurs. Cum ma puteti ajuta? Sunt intr-o situatie din care nu stiu cum pot iesi. Si ce inseamna situatie de urgenta? Poate insemna situatie de urgenta atunci cand sotul, de care m-am despartit de aprox 2 luni, vine la servici si ma ameninta cu moartea, ca se duce la gradinita la copilul nostru de numai 3 ani si face scandal….? Nu stiu. Ce pot face?

   • CT – Constanta?
    Noi suntem in Oradea, tocmai la capatul celalalt al tarii… Dar, in spiritul legii, Judecatoria trebuie sa admita cererea unui ordin de protectie, cum spuneam, chiar in regim de urgenta si chiar fara justificare scriptica, atunci cand semnele sunt evidente.
    Fara indoiala este o solutie ceva mai neclara, pentru ca ramane la aprecierea subiectiva a persoanei judecatorului. Totusi, ordinul de protectie poate fi emis la cererea dvs si avand un certificat medico-legal care atesta agresarea impotriva dvs. Nu trebuie sa considerati ca sistemul va sta impotriva, chiar daca uneori nu este foarte usor…
    Sper sa gasiti persoanele potrivite sa va ajute, si va incurajez sa nu lasati lucrurile nerezolvate.

 2. nurgi zice:

  Stiam ca sunteti in Oradea, dar simteam nevoia sa „vorbesc cu cineva” care este in tema . Multumesc pentru sfaturi. Revin cu noutati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s