Familia Talpă – o viaţă schimbată

În urmă cu 6 ani viaţa doamnei T.F. (58 ani) a fost schimbată. Ea locuia împreună cu familia ei într-o comunitate de rromi din judeţul Bihor. Nu a avut o viaţă prea uşoară, a rămas fără soţ (acesta s-a sinucis în urmă cu 12 ani) cu cinci copii şi 2 nepoţi pe care-i avea în întreţinere. Are serioase probleme de sănătate (probleme cardiace, astm bronşic) motiv pentru care i-a fost greu să găsească un loc de muncă. În prezent are o foarte mică pensie de boală.

Cum a ajuns în legătură cu Asociaţia Smiles? Una dintre fetele ei a fost abuzată (violată) de un vecin din comunitate. Acesta a ameninţat că dacă va fi denunţat la poliţie familia va avea probleme serioase. De frică, doamna T.F. a căutat să plece din acel loc, unde avea o locuinţă destul de bună. Aşa a aflat despre noi, a fost mutată înt-una din casele deţinute de Asociaţia Smiles. Aceste case au fost achiziţionate prin bunăvoinţa unor oameni generoşi, pentru a fi locuinţă unor astfel de familii aflate în dificultate.

Astfel, doamna T.F. s-a mutat cu fiica ei şi cele două nepoate care le avea în întreţinere într-o casă primitoare, cu condiţii mai mult decât decente de locuit (2 camere, bucătărie şi baie). Fiica abuzată a reuşit să treacă peste acel eveniment, acum are o familie şi anul trecut a devenit mamă. Doamna T.F. este chiar străbunică, una dintre nepoatele pe care ea le-a crescut de când s-au născut (fiind abandonate de mama lor în spital) s-a căsătorit şi are o fetiţă. Aceasta locuieşte împreună cu soţul şi feţita lor împreună cu doamna T.F. în casa Smiles. Cealaltă nepoată pe care doamna T.F. a adus-o acasă din maternitate (mama a abandonat bebeluşul) a început şcoala anul trecut şi locuieşte şi ea cu bunica în Casa Smiles.

Este doar unul dintre zecile de cazuri pe care Asociaţia Smiles le ajută prin Proiectul de Housing, respectiv cele 25 de case aflate în proprietatea organizaţiei noastre. Printre acestea, sunt unele care au nevoie de reparaţii, iar familiile nu au posibilitatea să efectueze aceste lucrări, fie datorită vârstei, fie datorită problemelor fizice sau psihice cu care se confruntă.

Vă provocăm să veniţi alături de noi, ca voluntari, pentru renovarea şi reabilitarea caselor Smiles. Chiar şi datul cu mătura sau mopul poate face o diferenţă pentru cineva!

Resursele tale, împreună cu ale noastre, pot ajuta la schimbarea unei vieţi!

Reclame

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s