Vio

Vio a venit să stea la noi în septembrie 2011. La începutul acestui an a fost diagnosticată cu leucemie, iar în 14 martie s-a stins…

Din nefericire, nu toţi copiii au parte de o familie iubitoare care să le ofere un viitor frumos, o viaţă fericită. Vio a fost îngrijită de mică de către o fundaţie din Târgu-Mureş, fiind abandonată de către părinţi. La 22 de ani, a intrat în programul de integrare a tinerilor post-instituţionalizaţi al Asociaţiei Smiles, pentru a deprinde abilităţile necesare unei vieţi independente.

Am fost încântaţi să cunoaştem o tânără deschisă, prietenoasă, foarte doritoare să ajute în orice situaţie şi foarte interesată de viitorul ei. I-am intuit potenţialul şi i-am dat şansa să se implice în mai multe din proiectele noastre, ceea ce a făcut-o cunoscută şi îndrăgită de multe persoane, de doamnele vârstnice de la Cihei sau de copiii şi tinerii de la Gepiu, şi în mod deosebit de către Anita, colega de apartament, care i-a devenit şi cea mai bună prietenă….

În luna ianuarie am cerut sfatul medicului, pentru uşoare stări de indispoziţie şi febră inexplicabilă. Au urmat spitalizarea, testele şi analizele, iar diagnosticul final a fost de leucemie mieloblastică. Vio a fost internată în Oradea, apoi la Târgu-Mureş, apoi din nou la Oradea, dar evoluţia foarte accelerată a bolii a dus la în final la epuizarea sa. Deşi a fost tratată corespunzător, în data de 14 martie a fost externată, cu un prognostic negativ. Prietenii de la Smiles au fost alături de ea până la sfârşit; în după masa aceleaşi zile, Vio a încetat din viaţă, liniştită, împăcată, având în jur oameni care au ţinut la ea şi care nu au abandonat-o nici un moment, prin suferinţa ei.

Le mulţumim tuturor celor care au îngrijit-o, au încurajat-o şi i-au fost alături, nu doar acum la sfârşit, ci şi de-a lungul anilor. Le mulţumim medicilor şi asistentelor care au tratat-o, deasemenea tuturor celor care s-au rugat pentru ea. În mod deosebit Mioarei, colega noastră, pentru devotamentul arătat.

Mulţi ar numi destinul Vioricăi tragic, dar noi credem altfel. Deşi a trecut prin multe, până la urmă ea a încheiat învingătoare, cu fruntea sus. A avut o viaţă scurtă, dar a fost un exemplu pentru mulţi; toţi cei care au cunoscut-o au avut ceva de învăţat de la ea şi o vor păstra mereu în amintire!…

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu