Un mărţişor pentru o pâine!

În fiecare an, de 1 Martie, dăruim mărţişoare celor dragi ca şi un simbol al preţuirii şi iubirii. Dar de multe ori este doar un schimb de mărţişoare. În acest an, am fost surprins de iniţiativa Grădiniţei ,,Trei Ursuleţi” care a hotărât, împreună cu cei 100 de copii din program, să arate iubire şi preţuire unor copii pe care nu-i cunosc, pe care nu i-au întâlnit niciodată. Au ales să dăruiască fără să aştepte ceva în schimb! O atitudine deosebită, care dă valoare acţiunii de dăruire.

Cel care dăruieşte o valoare, o sumă de bani, timp, ceva ce poate fi măsurabil, chiar dacă este o valoare efemeră, dăruind dobândeşte în schimb o valoare care rămâne toată viaţa, şi chiar toată veşnicia. De aceea este mai ferice să dai decât să primeşti! Valoarea dăruită, de exemplu o sumă de bani, este efemeră, este dăruită pentru a sprijini o persoană pentru o vreme. Dar cel care dăruieşte, primeşte o valoare în fiinţa lui care rămâne şi pe care se poate zidi un caracter mai bun şi un destin glorios.

I-am văzut la lucru pe aceşti micuţi, care au muncit cu pasiune, dedicare şi bucurie pentru a dărui un pic de bucurie celor mai necăjiţi decât ei. De acum încolo, viaţa lor va fi luminată de valoarea pe care au dobândit-o, dăruind!

Copiii Grădiniţei ,,Trei Ursuleţi”, de pe strada Horea nr. 6 şi Călăraşilor nr. 33 din Oradea, au făcut în jur de 1000 de mărţişoare pentru sprijinirea copiilor săraci din cadrul programelor educaţionale ale Asociaţiei Smiles. Acest eveniment, “Dăruieşte acum pentru a primi mai târziu” a fost susţinut de părinţii copiilor cumpărând şi donând sume importante de banii pentru mărţişoare, în zilele de 28 şi 29 februarie, eveniment găzduit de Era Shoping Center.

La standurile noastre a fost prezentă şi Ligia Grozav, campioană mondială la săritura în înălţime în 2011, în calitate de Ambasador Smiles.

Grădiniţa şi Şcoala Primară Smiles din Tileagd oferă sprijin copiilor săraci din localitatea Tileagd, din familii de români si romi, care nu-şi permit să-şi trimită copiii în şcoala de stat din Tileagd. La grădiniţa şi şcoala Asociaţiei Smiles, fiecare copil beneficiază de un pachet complet de sprijin: micul dejun, masa de prânz, haine curate, posibilitatea de a face 3 duşuri pe săptămână şi sprijin în realizarea temelor pentru a doua zi în cadrul programului de „After school”.

     

Mulţumim conducerii Grădiniţei Trei Ursuleţi pentru această iniţiativă prin care aţi adus o rază de lumină şi bucurie copiilor defavorizaţi social din judeţul Bihor.

Sorin Balogh

Anunțuri

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s