Doamna Negruţiu

În urmă cu câteva zile am vizitat o nouă bunicuţă dornică să se alăture echipei Smiles. Desigur, vă veţi întreba sub ce aspect „ni se altură”… Ei bine, ţin să vă spun că doamnele pe care le avem în Centrul de Bătrâni de la Cihei formează o echipă, şi nu una oarecare! Sunt bunicuţe care, în ciuda vârstei, încă sunt stresate că nu şi-au terminat “norma” pe care şi-au propus-o pentru ziua în curs.

Da, tricotatul este una din activităţile principale pe care le au şi pentru care primesc atâtea aprecieri din partea vizitatorilor. Se simt folositoare, şi cum e iarnă, pentru toată lumea e bine venită o vestă sau o pereche de ciorapi. Din păcate, nu vom putea onora toate cererile de veste sau ciorapi, dar putem garanta că, dacă veţi veni să le vizitaţi, nu veţi pleca fără a primi un zâmbet, sau o lacrimă… Viaţa ne rezervă fiecăruia o poveste proprie!

Dar ce vroiam eu de fapt este să vă spun că această bunicuţă despre care vă vorbesc, este acum parte a Centrului de Bătrâni din Cihei. Este văduvă şi locuia într-o casă care risca oricând să cadă… Prinsă în singurătate şi în ciuda condiţiilor grele de viaţă, a pensiei mici, a lipsei cuiva apropiat care să o viziteze, doamna Negruţiu şi-a păstrat simţul umorului şi merge înainte, încercând chiar să înveselească lumea din jurul ei, să nu se lase pradă încercărilor, lipsurilor sau oricărui lucru care ar putea aduce întristare… Astfel, de cum a venit, s-a apucat de treabă. A luat acele de tricotat în mână, delectându-se cu poveştile şi mărturiilede viaţă a celorlalte locatare.

Îi urăm „bun venit” în mijlocul echipei zâmbetelor!

Reclame

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s