Două căi, două destine

Adelina şi Ioana sunt două fetiţe care s-au născut la diferenţă de o zi. Verişoare. Au împărţit multe între ele, uneori şicane copilăreşti, alteori zâmbete. Dar nu totul poate fi la comun.

La aniversarea Adelinei, când ea a împlinit 12 ani, un grup de tineri din Oradea s-au decis să-i facă o surpriză, să-i aducă un cadou şi să-i pună zâmbetul pe buze. S-au făcut planuri, totul a fost aranjat şi pus la cale, astfel încât, cu o zi înainte de aniversarea propriu-zisă a Adelinei, surpriza să iasă cum nu se poate mai bine. Însă au avut şi ei parte de o surpriză: au întâlnit-o pe Ioana. O fetiţă cu un chip de o frumuseţe indiană, timidă, emoţionată, Ioana a atras atenţia musafirilor tocmai prin contrastul pe care îl făcea cu Adelina – o fetiţă zglobie, vioaie, plină de energie. Şi mai era o diferenţă între ele: Adelina deborda de fericire, în timp ce Ioana se străduia din răsputeri să-şi reţină lacrimile de tristeţe. Adelina era împreună cu mama şi familia ei, în centrul atenţiei, pe când Ioana ardea de dor după mama ei, care era departe.

Cadoul şi tortul de sărbătoare erau pregătite pentru Adelina, de Ioana nu ştiuse nimeni nimic. Şi de această dată, fetele vor împărţi bunurile şi bunătăţile primite. Ioana va avea şi ea o jumătate de cadou pentru ziua ei. S-a cântat şi „Cine să trăiască / Ioana să trăiască / La mulţi ani!”. A fost şi ea felicitată cu căldură de toţi tinerii musafiri. Însă nimic din toate astea nu i-au secat lacrimile şi nici tristeţea ei nu a fost alungată complet. Căci o mamă nu se poate împărţi şi nici mamă de ocazie nu se poate.

Două căi, două destine …

Doar un zâmbet pentru fiecare!

Dan Iancu – Asociatia Smiles

Timeia Viman – voluntar Smiles

Reclame

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s