O lume minunată: Şcoala şi Grădiniţa Smiles

Asociaţia Smiles, prin Grădiniţa cu Program Prelungit şi Şcoala Comunitară Tileagd, oferă educaţie şi facilitează integrarea copiilor rromi din comunitatea Tileagd – Gară, încă din anul 2003.

Am pornit de la un model educaţional oferit de către una dintre cele mai performante ţări în învăţământul actual de elită. Ca atare, am armonizat curriculumul naţional cu principii şi metode didactice din Marea Britanie. În urma schimburilor de experienţă, cu deschidere şi îndrăzneală, am experimentat, apoi am implementat tot ceea ce am văzut că dă rezultate la noi.

Grădiniţa şi şcoala Smiles au acumulat într-un timp scurt experienţa unor rezultate remarcabile, constituind astfel premiza pentru continuarea ambiţiosului proiect. Credem că fiecare copil care calcă pragul grădiniţei şi al şcolii noastre porneşte pe drumul descoperirii propriei personalităţi. Suntem aici pentru a le da încredere şi îndrumare pe parcursul căutării şi găsirii de sine. Realizăm acest lucru printr-un program de studiu echilibrat şi flexibil, cu o largă ofertă de activităţi extracurriculare din toate domeniile.

Grădiniţa şi şcoala Smiles înseamnă pentru copii un mediu atractiv de învăţare, care le dezvoltă creativitatea şi sensibilitatea, oferind o educaţie pentru viaţă. De aceea, nu punem accent doar pe dezvoltarea academică, ci în mod egal, pe dezvoltarea inteligenţei emoţionale, mai importantă pentru fericire şi echilibru decât inteligenţa în accepţiunea clasică. Încercăm să-i introducem pe copii în coordonatele unui etos marcat de empatie, reciprocitate, grijă, respect, politeţe, atitudini constructive şi competitiv – în alte cuvinte, îi ajutăm să se descopere.

Scopul nostru fundamental este să creăm o comunitate şcolară în care fiecare copil este călăuzit cu grijă şi competenţă, astfel încât să-şi formeze o personalitate armonioasă, să fie fericit, independent, capabil să reacţioneze creativ şi responsabil la situaţii de viaţă diverse. Pentru atingerea acestui scop, în grădiniţă şi şcoală încearcăm să îi învăţăm despre cum să fii, să devii, să crezi, să cunosti, şi în fine, să comunici.

Pentru noi, Smiles înseamnă mai mult decât o grădiniţă şi o şcoală, înseamnă un mod de viaţă, cultivat în interiorul unei comunităţi foarte complexe, aflate într-o continuă transformare, evoluţie, şi care în final să ajungă acolo unde ne dorim cu toţii.

         

Clara Ungureanu – Director şcoală şi grădiniţă

Reclame

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O lume minunată: Şcoala şi Grădiniţa Smiles

  1. Pingback: 12 postări în Top 100 WP (19.11.2011) « Romania Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s