Sălard – oamenii de la capătul pământului

Comunitatea de romi de la Sălard a fost inclusă în proiectele noastre în anul 2007. Am început prin a sprijini una dintre familiile de acolo, care tocmai pierduse casa şi un copil întrun incendiu, iar apoi am inclus tot mai multe familii, azi avem 30, dar numărul cererilor de sprijin creşte cu fiecare vizită pe care o facem în comunitate.

Tipul de sprijin este variat, în esenţă este o adaptare a proiectului Sprijin Familii (asistenţă socială, sprijin material – alimente, medicamente, haine, etc) dar are şi o caracteristică: containerele metalice pentru mărfuri, transformate şi echipate pentru destinaţia de locuinţă. Până la acest moment, avem şapte containere de 12 metri, în care locuiesc şapte dintre cele 25-30 de familii pe care le ajutăm.

Am încercat în aceşti cinci ani să le oferim celor din Sălard condiţii decente de locuit, aceasta fiind principala lor nevoie, chiar urgenţă. Familiile care nu aveau deloc o casă, sau a căror casă devenise improprie pentru locuit, au primit un adăpost, de care se pot bucura de la copii (bebeluşii care s-au născut uneia dintre familii au doar 5 săptămâni, sunt gemeni) până la cei mai în vârstă (un bărbat de aproape 65 de ani, care este parţial nevăzător).

Pentru viitor, sperăm să putem continua nu doar cu sprijinul material, dar vom încerca să insistăm mai mult pe consilierea, învăţarea, echiparea beneficiarilor proiectului nostru, astfel încât ei înşişi să-şi poată acoperi nevoile, în mod independent, întro deplină integrare în restul comunităţii.

Adi Matiş – manager proiect Comunitatea Sălard

Reclame

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sălard – oamenii de la capătul pământului

  1. magyari robert zice:

    buna ziua santem bin salard si am luat lagatura cu fundatia ruhami si am primit raspuns ca atrimis cerere de pe faceboc la fundatia smiles sa ijau lakatura ku fundatia manumesc magyari robert

    • Buna ziua, asa cum am vorbit si la telefon, la acest moment asociatia noastra nu poate raspunde favorabil cererii dvs. Pentru viitor, in masura in care va veti incadra in criteriile noastre de eligibilitate, putem analiza din nou situatia dvs. Va multumim pentru ca ne-ati contactat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s