Adela a plecat acasă…

Unii pleacă la 80 de ani, unii la 50, iar alţii la doar 10 ani. Nu ştim de ce Dumnezeu alege să-i ia pe unii atât de devreme, nimeni nu ştie, deşi toţi ne întrebăm… Un lucru este sigur, cu toţii vom pleca, unii mai repede, alţii mai târziu.

Adela a plecat la doar 10 anişori. Nu ştim de ce, poate Dumnezeu are nevoie de ea acolo sus. Prin plecarea ei însă, alţii se vor putea face sănătoşi! De apreciat curajul în acordul părinţilor pentru ca organele ei să fie prelevate şi donate, pentru ca alţi copii să poată trăi. Acest lucru este cu adevărat remarcabil, http://www.bihon.ro/primul-rrom-donator-de-organe-e-din-bihor/991724

Am cunoscut-o pe Adela în urmă cu doi ani de zile. A făcut parte dintr-o familie care nu a putut să-i ofere prea multe. Chiar şi apa de băut trebuia adusă de la şcoala aflată în vecinătatea locuinţei. A mers să aducă apă şi n-a mai venit… A fost accidentată pe drum…

Adela a fost o fetiţă frumoasă, timidă şi reţinută, era preferata tatălui, acesta o alinta Africana mea, fiind bruneţică. La fiecare vizită în familia lor, Adela era retrasă, interacţiona doar atunci când era solicitată. A mers la grădiniţa  iar apoi la şcoala Smiles din Tileagd. Era în clasa a IV-a şi era o elevă silitoare, a încercat să dea cei mai bun. Îmi amintesc că la finalul clasei a III-a mama ei a întrebat-o pe învăţătoarea clasei dacă Adela a reuşit să treacă clasa, iar răspunsul a surprins-o, Adela era premiantă, a terminat clasa pe locul III.

Adela a fost o fetiţă iubită de toţi, de părinţi, fraţi, vecini, colegi şi profesori, dar acum ea a plecat să fie cu Cel care o IUBEŞTE cel mai mult, Domnul Dumnezeu. Pentru noi, cei care am cunoscut-o, rămâne doar amintirea ei, chipul ei frumos şi senin, Adela a plecat ACASĂ

Nelu Cioara – asistent social, proiectul Sprijin Familii

………………………………………………………………………

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în Comunitate, Eveniment. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Adela a plecat acasă…

 1. Am postat cu inima grea şi cu adâncă emoţie acest articol… Nu doar pentru că drama aceasta s-a petrecut într-o familie pe care o cunoşteam, iar Adela a fost unul dintre copiii foarte apropiaţi nouă, dar şi pentru că moartea ei a însemnat viaţă pentru altcineva! Gestul părinţilor ei este absolut nobil şi înălţător – iată, cât de mult avem de învăţat de la cei mai umili dintre noi !!!

  Nelu a scris în câteva cuvinte povestea Adelei şi am dorit să o împărtăşim cu voi, însă trebuie să fim atenţi şi sensibili la durerea familiei şi la buna-cuviinţă, de aceea vă rugăm să ţineţi cont de acest aspect în orice referire la materialul postat.

 2. lavinia zice:

  Dumnezeu sa ii intareasca pe parintii si fratii Adelei!

 3. Pingback: 13 postări în Top 100 WP (09.10.2011) « Romania Evanghelica

 4. IATS zice:

  „Nu ştim de ce, poate Dumnezeu are nevoie de ea acolo sus.”
  Ma infior cand citesc astfel de lucruri. Dumnezeu vinovat de toate accidentele. Sau numai de unele?

 5. Adevărul este acesta: nu ştim de ce! Dumnezeu a îngăduit acest accident… dar justificarea nu ţine de noi. Accidentele nu sunt ceva ce trebuie (sau măcar poate) a fi explicat, şi cu siguranţă ţin de o instanţă mult superioară nouă… Poate într-o zi vom înţelege. Poate niciodată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s