Să ieşim la El, în afara taberei!

De aceea, Isus a suferit dincolo de poarta cetăţii, ca să sfinţească poporul prin sângele Lui. Aşadar, să ieşim la El, în afara taberei, şi să îndurăm ruşinea Lui. Noi nu avem aici o cetate permanentă, ci suntem în căutarea celei care urmează să vină. Prin El deci, să-I aducem întotdeauna o jertfă de laudă lui Dumnezeu, adică rodul buzelor noastre care mărturisesc Numele Lui! Să nu uitaţi binefacerea şi dărnicia, pentru că lui Dumnezeu astfel de jertfe Îi plac!”Evrei 13: 12-16

Isus a ieşit “în afara porţilor cetăţii cu sângele Lui”. A ieşit în afară

Noi am ieşit în afară? Am ieşit afară din confortul nostru? Din zona în care ne simţim în siguranţă? Am ieşit din biserică? Am ieşit afară… unde este întuneric, durere, disperare, multe întrebări, multe nevoi?

Cum vedem noi ieşirea în afară? Ce facem când ieşim afară? Unii merg cu o plasă cu haine vechi, de care nu mai au nevoie, şi le dau la primul om sărac întâlnit. Chiar dacă poate hainele nu sunt potrivite. Alţii ies afară când vin americanii şi vor sa facă evanghelizare. Ies afară în “mission trips”. Excursii de misiune… Ies şi se întorc repede. Iar dacă reuşesc să stea de vorbă cu cineva în această excursie de misiune, le toarnă poezia lor, indiferent de întrebările, nevoile, frământărilecelui de afară, şi apoi pleacă. Merg cu o reteţă predefinită, iniţiată de ei, după capul lor.

Cum a făcut Isus? El s-a uitat prima dată care este nevoia omului din afară; care sunt lucrurile care-i marchează viaţa omului din afară; care este perspectiva omului din afară. Cum vede el lumea, viaţa, relaţia cu Dumnezeu? Ca să înteleagă mai bine. El se întrupează, devine unul dintre cei de afară. Afară El găseşte suferinţă, durere, păcat, robie, boală. Şi atunci vine ca să ofere o rezolvare pentru adevaratele nevoi. El vine cu sângele Lui. Sângele Lui este soluţia. Nu cu programe ideologice, nu cu programe de asistenţă socială, nu cu concepţia Lui despre lume şi viaţă, nu cu o broşurică “în 7 paşi”. Ci vine cu propriul Lui sânge. Îşi oferă viaţa Lui pentru cei din afară, pentru că cei din afară să devină cei din înăuntru. Pentru ca cei din afară să poată intra în cetatea lui Dumnezeu. Pentru ca El să fie în cei din afară şi cei din afară să fie în El. El le aduce sângele Lui şi apoi le dă Cuvântul Lui, dar nu înainte să le arate inima Lui. Le dă cuvintele Lui, ca cei din afară să ştie, să cunoască cum pot ei să intre înăuntru şi cum să rămână în El.

El ne-a poruncit celor din înăuntru să facem ca şi El. Să mergem în afară, dar nu oricum, nu fiecare după propria agendă, interpretare, plan; ci ca şi El. Să mergem afară, să ne lăsăm marcaţi de ce este afară, să ne lăsăm inima atinsă. El şi-a lăsat trupul marcat de ce era afară. Marcat de piroane, de lovituri de palmi şi de bici, de cuvinte batjocoritoare, s-a lăsat marcat de suferinţa de afară, mai mult, s-a lăsat marcat de păcatele întregii lumi, s-a lăsat atins, le-a purtat, s-a murdărit cu ele, a purtat bolile lumii întregi, ca să poată aduce în schimb sângele Lui sfânt.

Ne lăsăm noi marcaţi de vieţile celor din afară? Încercăm noi să vedem viaţa prin ochii lor? Încercăm noi să purtăm în inimile noastre poverile lor? Încercăm noi să purtăm suferinţele, îngrijorările lor? Îi înţelegem cu adevărat, ca să ştim cu adevărat cum să le arătăm inima noastră? Nu teologia noastră, nu perspectiva noastră, nu filozofia noastră, nu ideologia noastră, ci inima noastră. El a ieşit afară, dar înainte a căutat să înţeleagă ce-i marchează pe oameni, ca să poată aduce sângele Lui pentru salvarea lor, eliberarea lor, vindecarea lor, pentru a-i face cetăţeni ai Cetăţii Lui, membri ai familiei Lui. Nu a ieşit la noi doar ca să ne dea o reţetă, o teologie, ci a ieşit să ne facă ai Lui, să ne facă membri în familia Lui, să ne adopte.

Când ieşim noi afară, avem acelaşi gând ca şi al Lui? Suntem gata să-i facem ai noştri, să-i acceptăm în familia noastră aşa cum sunt, cu problemele şi nevoile lor?… Sau doar le dăm doar o doctrină şi apoi îi lăsăm singuri, să se descurce cum vor şti în lupta cu suferinţa, nevoia, lumea, păcatul, firea, diavolul!?…

Vă invităm să ne sprijiniţi în ieşirea noastră în afară, în mijlocul oamenilor fără adăpost din Oradea, prin rugăciunile voastre şi, dacă doriţi să faceţi şi o binefacere, puteţi să ne sprijiniţi chiar ACUM, oferindu-ne VOTUL vostru AICI.

Sorin Balogh – Manager Marketing şi Dezvoltare

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Să ieşim la El, în afara taberei!

  1. Pingback: 10 postări în Top 100 WP (29.09.2011) « Romania Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s