Mission Trip, vara 2011

Pe parcursul acestei veri, aproximativ 400 de englezi şi americani de diferite vârste au avut şansa de-a veni la Smiles pentru a petrece o săptămână alături de echipa noastră. Echipele de străini au avut ocazia, poate unică, de a vedea cum este viaţa pentru unii dintre cei mai nevoiaşi oameni din judetul Bihor, fie săraci, fie cu dizabilităţi, bătrâni sau oameni fără adăpost. Ne-au urmărit îndeaproape munca şi au avut ocazia să împărtăşească poveşti de viată reale, speranţele şi dezamăgirile acestor familii. De cele mai multe ori când se întorceau de pe teren, străinii veneau mai încurajaţi şi gata să privească viaţa într-un mod diferit.

Fiecare echipă a încercat să profite din plin de timpul petrecut la Smiles şi au căutat să cunoască şi să ajute cât mai mult. I-am observat venind şi i-am urmărit cum erau impresionaţi în timpul săptămânii de situaţiile tragice cu care se confruntă beneficiarii noştri, iar majoritatea au plecat cu lacrimi în ochi şi cu dorinţa de a reveni. Citez spusele unei doamne din America:”Mi-aş dori ca şi oamenii din America, aceia care spun că sunt săraci şi ne cer ajutor, să vină în România şi să realizeze ce înseamnă a fi sărac aici. Unii dintre ei habar nu au despre ce vorbesc!”

Alţii dintre cei care au venit vara aceasta, au mărturisit că, pentru prima dată în viaţa lor, au simţit bucuria de a face ceva semnificativ şi au văzut zâmbete readuse pe feţele oamenilor. Mulţi au învăţat multe lucruri, atât despre ei înşişi, cât şi despre „aproapele lor” şi cu siguranţă de acum înainte vor privi viaţa dintr-o altă perspectivă. Fie că au zugrăvit un perete, fie că au dăruit o mică ciocolată sau au ajutat la distribuirea de alimente, echipele de străini au realizat că orice lucru cât de mic contează, pentru că noi nu putem shimba lumea, dar putem schimba şi influenţa lumea unei singure persoane!

Cristina Popescu – manager Mission Trip

Anunțuri

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s