A început şcoala!

Începerea anului şcolar este un eveniment emoţionant pentru toţi elevii, când aşteaptă nerăbdători să îşi cunoască noii colegi şi profesorii care îi vor îndruma în următorii ani. Astăzi, doi tineri din comunitatea de romi din Tileagd, Cornel şi Sebi, au păşit plini de emoţie şi totodată încrezători spre un nou început. Sunt primii tineri din comunitate care „intră la liceu”. Acest lucru are un puternic impact asupra celorlalţi tineri romi, care vor privi înspre aceştia doi şi sperăm că îi vor lua ca si exemplu. Credem că acest pas uriaş înainte va ajuta la o integrare socială cât mai reuşită a romilor, iar generaţiile ce vor urma vor avea exemple bune de urmat.

Liceul nu va fi uşor, însă credem în potenţialul lor şi îi încurajăm ori de câte ori avem ocazia. Este un nou început plin de suişuri şi (sperăm cât mai puţine) coborâşuri, care îi va maturiza şi responsabiliza în acelaşi timp. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum vor răspunde provocărilor ce le stau în faţă şi totodată suntem încrezători că această experienţă e un drum spre un viitor mai bun, de care majoritatea romilor nu a avut parte în trecut.

Alături de ei, şi copiii de la Şcoala Comunitară din Tileagd au început orele. Aşteptăm cu  entuziasm reluarea programelor de capelă, a claselor de instrument, etc. Pentru copii, sperăm că şi acest an şcolar va fi cel puţin la fel de interesant ca cel trecut, iar educatoarelor şi învăţătoarelor le dorim multă răbdare, putere de muncă şi energie! Vor avea nevoie! 🙂

Anunțuri

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s