Numărăm!

După o zi de muncă obositoare, am reuşit să mutăm ultimele containere, marţi. În acest moment, Satul oamenilor fără adăpost este alcătuit din nouă containere. Patru dintre ele vor adăposti cinci familii, două vor fi destinate persoanelor singure (două unităţi de tip centru de găzduire pe timp de noapte). Pentru confortul şi buna desfăşurare a activităţilor, în sat sunt amplasate două containere amenajate pentru igiena pesonală a asistaţilor, apoi ultima unitate, care are un caracter administrativ şi mai poate fi folosită şi pentru petrecerea timpului liber.

În aceste zile, echipa care se ocupă de renovarea / transformarea unităţilor lucrează din plin, ca să scoată un timp cât mai bun, astfel ca cel târziu pe sfârşitul lunii septembrie să putem adăposti acolo primele cinci familii. Deşi pare puţin ciudat pentru acestea, vestea că în curând se vor muta (şi de aceasta dată putem vorbi în termeni realişti) induce o anumită presiune, iar hotărârea, care la început părea simplă şi îmbrăţişată de toata lumea, acum este privită oarecum circumspect. Lucrul acesta mai degraba mă bucură, deoarece văd responsabilitate în abordare, din partea familiilor.

Marea lor problemă e în primul rând aceea a continuităţii în proiect, a termenelor în care pot să folosească serviiciile oferite de noi, a implicării şi responsabilităţilor personale pentru buna desfăşurare a proiectului. Apoi, un alt aspect este acela al pierderii lucrurilor, poziţiei şi locului social, dacă se poate vorbi despre aşa ceva, în acele grupuri sociale create în jurul cauzei comune – respectiv lipsa unei locuinţe.

Sunt curios cum vor progresa lucrurile şi cum se vor relaţiona oamenii la noua provocare ce le stă în faţă. Între timp, noi suntem acolo să îi sprijinim în acest proiect îndrăzneţ, un pas înainte uriaş pe care urmează să îl facă…

Numărăm zilele…

Cu drag,

Raul Gherle, manager proiect.

Reclame

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s