Cântece şi jocuri într-un sat uitat de lume

zâmbete la CuieşdMulţi dintre noi suntem obişnuiţi cu programele de şcoală duminicală, cu taberele de zi, cu jocuri, cântece şi lecţii biblice, cu americani care veneau să se joace vara cu noi şi să ne dea premii. Îmi era greu să cred că ar mai fi copii care încă să nu fi avut parte de aşa ceva măcar o dată în viaţă… Şi totuşi, sunt.
Unul din satele în care am fost vara aceasta, pentru susţinerea de lecţii biblice, este Cuieşd.

Prima întâlnire de VBS de aici, a fost într-o grădină, la marginea comunităţii de rromi. La vederea microbuzului Smiles, aproape întreaga comunitate ne-a ieşit în întâmpinare: mame cu copii mici în braţe, alţii ceva mai mărişori care fugeau înaintea lor, bătrâni… toţi erau curioşi. Era pentru prima dată când participau la un astfel de program.
Pe lângă cântece creştine, jocuri şi concursuri, lucru manual, o scenetă pe o temă biblică, aveau să vadă, pentru prima dată în viaţa lor, un scurt teatru de păpuşi…

Teatru de papuşiLa prima întâlnire au fost puţini participanţi, doar comunitatea de rromi  – cam 30 de oameni; a doua întâlnire am hotărât să o facem diferit, aşa că am organizat-o la şcoala din sat, şi de data asta am pus afişe în tot satul. Spre surprinderea noastră, au venit copii şi din satele vecine, aşa că am ajuns la 80 de copii cu mămicile lor, plus alţi trecători care se opreau să vadă ce se întâmplă, de ce e aşa de multă lume la şcoală, în timpul vacantei.

lucru manual cuieşdMi-au rămas în inimă vorbele unui bătrân din sat, care trecea din întâmplare pe lângă noi în timpul programului: “Copiii aceştia sunt uitaţi de lume, nimeni nu a mai făcut pentru ei, ceea ce aţi făcut voi acum.”

Rebeca Iuonac – asistent social

Anunțuri

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s