E timpul de plecare…

După 4 luni de şedere în centru, mama şi cei 5 copiii ai săi sunt pregătiţi pentru plecarea acasă, unde urmează să-l întâlnească pe tatăl lor. Casa este aproape gata, cu ajutorul DGASPC Bihor şi cu ajutorul câtorva voluntari străini. Astfel, familia va fi reîntregită la finalul acestei luni.

După o perioadă de despărţire a celor doi parteneri, în urma problemelor cu care s-au confruntat, şi ca urmare a condiţiilor insalubre de viaţă de care au avut parte până acum, familia are o nouă şansă de a deveni o familie unită şi de a duce o viaţă normală. Casa în care se vor muta are două camere, bucătărie şi cămară. Încă nu este finalizat totul, însă tata nădăjduieşte ca până la întoarcerea partenerei şi a copiilor, totul să fie pregătit, iar fericirea lor să fie deplină pentru ceea ce vor întâlni acasă.

Mama şi copiii au locuit timp de 4 luni în centrul nostru de criză, timp în care a beneficiat de servicii diverse din partea asociaţiei. În acest timp au existat oameni care să o ajute în educaţia copiilor şi în deprinderile elementare de viaţă. Cheltuielile în ce priveşte hrana, îmbrăcămintea, produsele de igienă şi a altor nevoi au fost suportate de Asociaţia Smiles, prin bunăvoinţa sponsorilor şi donatorilor care susţin financiar această organizaţie. Munca nu a fost tocmai uşoară, dar ne bucurăm să vedem rezultate la sfârşitul acestei “călătorii”.

Un lucru pe care nu putem să-l trecem cu vederea este ZIUA CEA MARE, în care fetiţele au fost pentru prima dată în Orăşelul Copiilor. Deşi pare ceva normal ca un copil să petreacă timp într-un parc jucându-se, pentru aceste fetiţe a fost o premieră. Da, nu vă miraţi, este prima lor vizită la oraş, iar dacă stau şi mă gândesc bine… încă mai cunosc mulţi copiii… dar voi încheia aici pentru că nu vreau să vă întristez.

Vreau să rămâneţi mai degrabă cu un gând pozitiv şi anume: timpul petrecut în centru, pe aceste fetiţe le-a făcut să se simtă iubite de toţi oamenii care le-au fost aproape, şi de ce nu, le-a marcat viaţa!

Mioara Tărău – Asistent social

Reclame

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s