Rromii din Cuieşd

Cuieşd, un sat uitat de lume, cu mulţi oameni aflaţi în dificultate, dar nu uitat de Dumnezeu. El a pus multe lucruri deosebite în zona aceasta, câmpii întinse, dealuri împădurite, ape limpezi, dar mai ales valoarea sădită în fiecare suflet.

Prin programul Sprijin pentru familii, în comunitatea Cuieşd sunt ajutate 22 de familii aflate în dificultate. Dintre acestea, 14 sunt familii de rromi. Despre ei este vorba, cei mai uitaţi de semenii lor, puşi să locuiască afară din comunitate, în izolare şi sărăcie. Nu au şcoală, nu au calificare, nu au locuri de muncă, dar au ceva: disponibilitatea de a lucra la schimbarea situaţiei dificile în care se găsesc. Sunt diferiţi faţă de alţi rromi, nu-şi plâng de milă, nu stau mereu cu mâna întinsă şi apreciază ajutorul oferit, chiar dacă uneori acesta este limitat.

Cele mai aşteptate sunt zilele cu ploaie, urmate de zile senine… cu mic cu mare, fiecare merge în pădure la cules de ciuperci, o ocazie de a face nişte bănuţi pentru mâncare. Unii dintre ei au chiar şi o gradină, este cazul domnului M.I., care, deşi are o familie numeroasă (6 copii), probleme serioase de sănătate (3 operaţii de hernie) nu-şi plânge de milă, ba chiar este un model pentru întreaga comunitate, exemplu al modului în care Dumnezeu poartă de grijă.

Nelu Cioara – Proiectul de Sprijin Familii

Anunțuri

Despre Asociatia Smiles

Dăruim zâmbete în fiecare zi !
Acest articol a fost publicat în De zi cu zi.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s